Bize, Sorunuz ?

Vize İşlemleri Nasıl yapılır

 

 

Vize işlemleri yukarıda da belirttiğimiz üzere bir süreç olarak ele alınmalıdır. Başvuru sahibi önceliklerini belirleyerek başvurusunu yapmalıdır. Vize işlemleri nasıl yapılır sorusu başvuru sahibinin pasaportunun geçerlilik tarihi ve seyahat amacının ne olduğu ile yakında ilgilidir. Hazırlayacağınız evraklar seyahatinizin amacıyla yakında ilgilidir ve ileleyen dönemde bütün vize işlem süresini şekillendirecektir. Öncelikle belirtmek gerekir ki T.C. vatandaşlarından vize talep eden ülkeler, vize bitiş tarihi itibariyle pasaportun seyahat sonrası 3 ila 6 ay geçerli olmasını bir ön koşul olarak belirlemişlerdir. Geçerli pasaporttan kastedilen şey pasaportun seyahat sonrası ne kadar süre ile geçerli olduğudur. Seyahat amacınız kısa süreli vizelerde turistik, iş amaçlı ticari, aile/akraba/arkadaş ziyareti vizesi türlerinden yalnızca biri olabilir. Örneğin hem ticari hem turistik vize başvurusunu aynı anda aynı ülkeye yapamazsınız. Seyahat amacınız net olmalıdır; örneğin Almanya'da yaşayan bir yakınınızdan davetiye ya da diğer adıyla istek mektubu aldıysanız vize başvuru türünüz turistik olamaz. Her şeyi doğru hazırladığınızı düşünseniz bile seyahat amacının başvuru formu ve dilekçede yanlış bildirimi vize reddine sebebiyet verecektir. Seyahat amacınızı netleştirdikten sonra mesleğinize uygun evrakları hazırlamanız gerekmektedir. Seyahat etmek istediğiniz ülkenin sayfasını ziyaret ettikten sonra ilgili ülke departmanımızı arayarak temsilcilerimizden gerekli evrak listesini talep edebilirsiniz. Temsilcilerimizle yapacağınız görüşmede seyahat detaylarınıza ve mesleğinize/sosyal statünüze dair vereceğinizi bilgiler doğrultusunda gerekli evrak listesi, ülkenin vize prosedürü ve vize ücret bilgilerini içeren e-mail tarafınıza gönderilmektedir. Eğer seyahat edeceğinizi ülkenin bir vize randevu prosedürü varsa vize randevunuz hemen alınmaktadır. Bazı konsolosluklar vize başvurularında başvuru sahibinin şahsen bulunmasını şart koşmamaktadır. Böyle durumlarda evraklarınızı ofisimize kargo yaparak da işlem yapabilirsiniz. Vize sonucu açıklandıktan sonra pasaportunuz çağrı merkezimize vermiş olduğunuz adrese postalanmaktadır. Bazı ülke konsoloslukları bölge ayrımına göre başvuruları kabul ederken, bazı konsolosluklar Türkiye'nin her yerinden başvuru yapmanıza imkan tanımaktadırlar. Görev alanına göre ayrım yapan konsolosluklar (Örneğin ispanya Konsolosluğu) ikamet ettiğiniz veya çalışmakta olduğunuz ile göre başvuru yapmanızı şart koşarken, görev alanı yapmayan konsolosluklar (örneğin Hollanda Konsolosluğu) Türkiye'nin her yerinden başvuruları kabul etmektedir.

 

Vize Uzatma İşlemleri Nasıl Yapılır

 

Türkiye'deki bir konsolosluktan almış olduğunuz kısa süreli bir vizeyi yurt dışında uzatma imkanı bulunmamaktadır. Benzer şekilde pasaport uzatma işlemlerini de başka bir ülkede yapamazsınız. Vizenizin süresi bittikten sonra bitiş tarihi itibariyle ülkeye geri dönmeniz gerekmektedir Vize süresini aşan durumlar ilgili ülkenin yasalarınca hukuki yaptırımlarla karşı karşıya kalmanız neden olabilir. Bu nedenledir ki pasaportunuzun seyahat sonrası geçerliliği önem arzeder. Vizenizin süresi bittiğinde yeni bir başvuru yapmak durumundasınız. Bununla birlikte uzun süreli vize tiplerinde yurt dışında oturum veya çalışma izni ile yaşadığınız ülkenin göçmenlik büroları, göçmenlik ofisleri ve ilgili belediyelerde çalışma izni vizesi veya oturum izni vizesi gibi D tipi vizelerin uzatılabilmesi mümkündür.

 

 

 

Vize İşlemleri Yapan Şirketler

 

Vize işlemleri yapan şirketleri 2 grup altında toplayabiliriz. Konsolosluk tarafından akredite edilerek vize başvuru merkezi adı altında vize evraklarını kabul eden şirketler ve vize işlemlerinde danışmanlık hizmeti sunan, başvuru sahibini yönlendiren vize danışmanlık şirketleri ve seyahat acentalarıdır. Bazı konsolosluklar vize başvurularını vize başvuru merkezleri aracılığı ile kabul etmektedirler. Bu uygulama özellikle son yıllarda Schengen vizesi veren konsolosluklarda yapılmaktadır. Vize başvuru merkezi evrakların teslim edildiği ve biyometrik veri ibrazı denilen parmak izi verme işleminin yapıldığı yerlerdir. Vize başvuru merkezlerinde vize randevusu sırasında mülakat yapılmamaktadır ancak bununla birlikte konsolosluk gerekli görürse şayet başvuru sahibini konsolosluğa mülakata çağırabilmektedir. Bu gibi istisnai durumlarda başvuru sahibinin bildirilen tarih ve saatte şahsen konsoloslukta bulunması gerekmektedir. Bununla birlikte vize sonucu üstünde karar verme yetkileri yoktur. Vize sonucuna ve vizenin süresine karar veren yetkili kurumlar ilgili ülkelerin konsolosluk, başkonsolosluk ve büyükelçilikleridir. BLS (ispanya), VFS (Schengen ve diğer ülkeler), İ-Data (Almanya ve İtalya), As-Visa (Macaristan, Slovenya, Portekiz, Norveç), Kosmos (Yunanistan), TLS (İsviçre) firmaları vize başvuru merkezleridir. Vize başvuru merkezinin vize sonucu hakkında olumlu veya olumsuz açıklama yapma hakkı yoktur. Vize başvuru merkezi gerektiği durumda başvuru sahibinin ek evrak getirmesini talep edebilir, evrakları yetersiz bulduğu durumda başvuruyu reddedebilir. Konsolosluk tarafından outsource edilen bu kurumlar vize için gerekli belgeleri kabul etmektedir. Vize Merkezi kurumsal bir vize danışmanlık firması olarak vize işlemlerini sizin adınıza bu firmalara yapabilmektedir. Tüm dünya vize işlemlerinde deneyim sahibi ekibiyle hizmet veren Vize Merkezi başvuru sahibinin ihtiyacı olan vizeyi alabilmesi için yönlendirici bir rol oynamaktadır. Vize sonucuna pozitif etki etme olasılığı yüksek tavsiyelerin verilmesi ve evrak takibi gibi vize işlemleri sürecinin her aşamasında kurumsal ve bireysel müşterilerimize destek vermekteyiz. Başvuru sahiplerinin vize işlemleri yapan danışman şirketlerle çalışmalarından sağlayacakları en büyük avantaj zamandan tasarruf etmeleridir. Bulundukları şehir nedeniyle konsolosluklara ulaşım problemi yaşayan kişiler evraklarını ilgili Vize Merkezi ofisine göndererek vize işlemlerini gerçekleştirmektedirler.

 

 

 

 

Vize İşlemleri Aracı Kurum

 

Vize işlemlerinde aracı kurumların başında gelen Tatil Time İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa Antalya ve Muğla şubeleriyle başvuruların kolaylıkla yapılmasını sağlamaktadır. Vize Merkezi başvuru sahiplerinin dosyalarının başvuruya uygunluğunu kontrol ettikten, gerekli uyarıları yaparak tavsiyelerde bulunduktan sonra vize dosyanızı ilgili konsolosluğun değerlendirmesine sunar. Birçok konsolosluk ve konsolosluğa bağlı başvuru merkezlerinde vize müracaatında bulunan kişilerin şahsen konsoloslukta bulunması şartı bulunmamaktadır. Bu nedenle başvurular üçüncü şahıslar ve vize işlemlerinde aracı kurum temsilcileri tarafından yapılabilmektedir. Vize Merkezi şubelerinin olmadığı illerden evraklarınızı kargo ile göndererek de işlemlerinizi hızla yapmaktayız. Bu durumda vize için gerekli evrakların güvenilir ellerde olması önemlidir. sektördeki kurumsal itibariyle evraklarınızı güvenle teslim edebileceğiniz bir danışmanlık firmasıdır. Çalışma prensiplerimiz hakkında detaylı bilgiyi çağrı merkezimizi arayarak öğrenebilirsiniz.

 

 

 

 

Vize İşlemleri Takip

 

Vize işlemleri takip sürecinin dikkatle ve deneyimli danışmanlar tarafından yürütülmesi gerekir. Seyahat planıyla uyumlu olmayan evrak içerikleri, seyahat tarihleriyle uyumlu olmayan rezervasyon bilgileri vize reddine neden olabilmektedir.  evraklarınızı başvuruya hazırlama sürecinde her ayrıntıyı dikkate alır. Vize işlemleri takibinde evraklarınızın randevu tarihi itibariyle güncel olması gerekir. Randevu tarihinize kadar sizden eksik evraklarınızı tamamlamanız veya güncellemeniz temsilcilerimizi tarafından size bildirilir. Unutulmaması gereken noktalardan biri şudur: Vize Merkezi tüm vize işlemlerini ilgili konsolosluğun prosedürleri çerçevesinde yapmaktadır. Sizden eksik veya güncel evrak talep edildiğinde, bu deneyimlerimizle sabit olarak size verdiğimiz bir bilgidir ve bu noktada tek amacımız ihtiyacınız olan vizeyi alabilmenizdir.

 

 

 

Vİze İşlemleri için Gerekli Evraklar

 

Vize işlemleri için gerekli evraklar konsolosluklar tarafından belirlenmektedir ve ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir. Her vize başvurusunda geçerli bir pasaportun olması bir ön koşuldur. Online vize başvurusu olsun veya pasaporta işlenmeyen vize türleri olsun (örneğin Küba veya Dubai vizeleri) seyahat sırasında pasaportunuzun yanınızda olması gerekir. Ülkeye giriş ve çıkış damgalarının mutlak surette pasaporta işlenmesi sınır kapılarında gerçekleşir. Pasaportla birlikte, biyometrik fotoğraflar, vize talep dilekçesi, ülkeye özel vize başvuru formu, ticari ziyaretlerde ticari davetiye ve şirket yazıları, mesleğe özel evraklar, otel rezervasyonları, ülkeye özel belgeler vize işlemleri için gerekli evraklar arasında sayılabilir. Bununla birlikte gerekli evrak listeleri sosyal duruma göre, mesleğe göre değişiklik göstereceğinden web sayfamızda seyahat etmeyi planladığınız ülkenin sayfasına girerek Vize İşlemleri bölümü altında ülkeye ve vize türüne özel evrak listesini görebilirsiniz. Bununla birlikte belirtmek de fayda var; evraklar konsolosluklar tarafından yenilenebildiğinden durumunuza uygu güncel evrak bilgisi çağrı merkezimizi arayarak bilgilendirme e-mail'i talep ediniz. Seyahatinizin sırasında pasaportunuzla birlikte konaklama bilginizi içeren rezervasyonun fotokopisini yanınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz. Her ülkenin sınır kontrol prosedürü birbirinden farklıdır ve bazı ülkeler sınır kapısında rezervasyon ve davet yazısının fotokopisi gibi evrakları pasaportla birlikte görmeyi talep edebilmektedir. Vizesiz seyahat edilen ülkeler de bile pasaportla birlikte rezervasyon bilgisini içeren belgenin görülmesi talep edilebilmektedir. Vize işlemleri için gerekli evraklar seyahatinizin türüne göre de farklılıklar içerir. Turistik seyahat belgeleri ile ticari seyahat belgelerinin ve aile ziyareti vizesi evraklarının içerikleri farklıdır. Evraklarla ilgili bir diğer önemli husus evrak detaylarıdır. Örneğin bankada bulundurulması gereken para miktarı ülkeye göre değişir veya bir konsolosluğun fotokopi olarak talep ettiği belgeyi diğeri orijinal olmasını talep edebilir. Evraklarla ilgili ortak özellik ise bu evrakların ülkeye geri dönüşünüzü garanti eder nitelikte olmalarıdır. Eğer konsolosluğun prosedürleri dahilindeyse tapu, araç ruhsatı gibi evraklar evrak listesinde olmasa bile destekleyici olarak sunulabilir. Vize talep dilekçenizde seyahat amacınızın net olarak ne olduğu ve ülkeden ne zaman ayıracağınıza dair bilgilerin olması gerekmektedir. Eksik evraklarla yapacağınız başvuruların ret ile sonuçlanacağını unutmayınız.

 

 

 

 

Vize Başvuru Formu örneği

 

Her konsolosluğun vize işlemlerinde kullandığı bir başvuru formu vardır. Standart ve her başvuruda geçerli bir vize formu mevcut değildir. Vize formu örneklerini ziyaret etmeyi planladığınız ülkenin sayfasına girerek “Form ve Dilekçe” bölümümüzde görebilir ve bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Vize başvuru formu örnekleri ayrıca konsolosluk sayfalarında da yer almaktadır. Vize formunu hangi dilde doldurulacağı konsolosluğun talebine göre değişmektedir. Her form Türkçe doldurulmayabilir. Vize formu örneğini doldururken gerçeğe uygun bilgiler verilmelidir. Formda vermiş olduğunu bilgilerle, sunduğunuzu evrak listesi arasında bir uyum aranmaktadır. Başvuru formunda belirttiğinizi seyahat amacınız ne ise, dilekçenizde veya şirket yazınızda, kurum yazınızda da aynı şekilde yer almalıdır. Çağrı Merkezimizi arayarak başvuru formunun nasıl doldurulması gerektiği konusunda da destek alabilirsiniz

 

 

 

Vize İşlemleri Randevu Alma

 

Vize randevuları Konsolosluklar, Büyükelçilikler ve vize başvuru merkezlerinden alınmaktadır. Vize randevusu gerekli evrakların teslimi ve parmak izi ibrazı işlemlerini içerir. Bazı konsolosluklar da mülakat da yapılabilmektedir. Randevu prosedürü konsolosluğa bağlı olarak değişmektedir. Vize işlemlerinde randevu alma Vize Merkezini çalışma sahası içindedir. Evraklarınız elimize ulaştıktan sonra randevunuz hızla alınmakta ve randevunun tarihi ve saati size bildirilmektedir. Yaz sezonu gibi yoğun dönemlerde randevular normalden daha geç tarihlere verilebilmektedir. Bu nedenle seyahatinize en geç 1 ay kala vize işlemlerinizi başlatmanızı tavsiye ederiz. Çoğu konsolosluğun prosedürüne göre vize başvurusu seyahate 3 ay kala başlatılabilmektedir. Vizenizin seyahat tarihinize yetişmesi başvurunun zamanında yapılması ile yakında ilişkilidir.

 


Vize İşlemlerini Hızlandırma

 

 Vize işlemlerinde zamandan kazanmanız için Evrak konsolosluğun istemiş olduğu evrakları eksiksizce bütünlemeniz .

Eğer vize başvurunuzu acilen yapmak istiyorsanız gideceğinizi ülkeye bağlı olarak ekspres veya VIP başvuru yapma imkanı vardır. Ancak bundan daha önemlisi bu opsiyonları içermeyen bir konsolosluğa başvuru yapmak istemeniz durumunda, evrakları temin etme ve hazırlama aşamasında pasaportunuzun fotokopisini göndererek vize randevusunun erken alarak vize işlemlerinize hız kazandırmış olursunuz...

 

 

 

Vize İşlemleri ne kadar sürer

 

Vize işlemlerinin sonuçlanma süresi konsoloslukların inisiyatifine göre, ülkeden ülkeye değişmektedir. Bu süre genellikle bir hafta ile 1 ay arasında değişebilmektedir. Konsoloslukların yoğun olduğu veya resmi tatiller yüzünden kapalı olduğu dönemlerde süreler uzayabilmektedir. Vize işlemleri ne kadar sürer sorusunun yanıtı evrak dosyanızın eksiksiz hazırlanmasıyla yakından alakalıdır. Ek evrak talepleri vize işlemlerinin süresinin uzamasına neden olduğundan güncel tarihli evraklarla başvuruya uygun dosyayı hazırlamak büyük önem arz etmektedir. Ancak bununla birlikte başvuru yapıldıktan sonra konsolosluğun ek evrak talepleri olabilmekte ve bazı durumlarda başvuru sahibi konsolosluğa mülakata çağrılabilmektedir

Süreçte karşılaşılan bu durum vize işlemlerinin uzamasına neden olabilmektedir ,  vize evrakları ilgili konsolosluğa teslim edilmeden önce ek evraklar konusunda detaylı inceleme yapar ve sizden eksik evrakları taleb eder, ve başvurudan sonra vize çıkış süresini uzatabilecek bu tarz durumlara karşı hazırlıklı olmanızı sağlar. Vize işlemlerinin arzu ettiğinizi şekilde hızla sonuçlanabilmesi ve size daha iyi hizmet verebilmemiz açısından en baştan itina ile evraklarınızı tamamlayarak başvuru yaparız 

 

sonra vize çıkış süresini uzatabilecek bu tarz durumlara karşı hazırlıklı olmanızı sağlar. Vize işlemlerinin arzu ettiğinizi şekilde hızla sonuçlanabilmesi ve size daha iyi hizmet verebilmemiz açısından çağrı merkezi müşteri temsilcilerimizle paylaşacağınız seyahatinize ait detaylar çok önemlidir. Vize işlemleri titizlik gerektiren bir koordinasyon gerektirir. Vize randevu tarihinin seyahat tarihine göre alınması, seyahat sağlık sigortasının yapılması, evrakların incelenmesi, evrak detaylarındaki eksikliklere karşı gerekli uyarıların vize randevusundan önce yapılması, otel rezervasyonlarının seyahat tarihlerinizle uyumu gibi vize işlemlerinin önemli noktalarında acentamız yıllara dayanan tecrübesiyle hareket etmektedir

 

 

 

Vize İçin Gerekli Evraklar Nelerdir?

 

Vize için gerekli evraklar her konsolosluk için değişiklik göstermek ile birlikte şu ana başlıklar ile ifade edilebilir;

 

1. Özel sektör için :

 

2 adet resim

İlgili konsolosluğa ait vize başvuru formunun doldurulması

Ticaret odası faaliyet belgesi(özel sektör,şirket seyahatleri için)

Vergi levhası (özel sektör şirket sahipleri için)

Ticari sicil gazetesinin fotokopisi

Şirket başlıklı kâğıdına konsolosluğuna hitaben dilekçe

Sigortalı ise giriş bildirgesi

Maaş Bordrosu

Otel rezervasyon fişi ve uçak bileti fotokopisi

 

 

2. Çalışanlar için:

 

İşyerinin vergi levhası ve faaliyet belgesi (yeni tarihli ve son döneme ait olacak)

İşyerinin imza sirküleri ve kuruluş gazetesi fotokopisi

En az bir yıllık, sigorta işe giriş bildirgesi (çalışma süresi bir yıldan az ise, beraberinde eski işyeri sigorta işe giriş bildirgesi şarttır)

Maaş bordrosu Viyana turlarında Avusturya Konsolosluğu için, şirket başlıklı kâğıdına, turistik gideceğini belirten dilekçe, kaşe ve imzalı (aslı olacak, fotokopi kabul edilmiyor).

Banka hesap cüzdanı fotokopisi.

Ön yüz ve işlem sayfaları fotokopisi Kredi kartı fotokopisi ile birlikte hesap bildirim cetveli.

Gayrimenkul tapu fotokopisi

Her ülke için, 3 adet resim

En az 6 ay geçerli pasaport ve vize ücreti 

 

3. Ev hanımı ve Öğrenciler İçin:

 

 Evlilik cüzdanı fotokopisi

Geçimlerini sağlayan kişinin belgeleri

Bu kişinin imzasını taşıyan taahhütname

Öğrenciler için öğrenci kimlik belgesi

Banka hesap cüzdanı.

Ön yüz ve işlem sayfaları fotokopisi

Kredi kartı fotokopisi ile birlikte hesap bildirim cetveli

Gayrimenkul tapu fotokopisi

Her ülke için, 3 adet resim En az 6 ay geçerli pasaport ve vize ücreti 

 

 

4. Emekliler için:

 

 Emekli cüzdan fotokopisi

Banka hesap cüzdanı.

Ön yüz ve işlem sayfaları fotokopisi

Kredi kartı fotokopisi ile birlikte hesap bildirim cetveli

Gayrimenkul tapu fotokopisi

Her ülke için, 3 adet resim

En az 6 ay geçerli pasaport ve vize ücreti 

 

 

 

Lütfen Dikkate Alınız

 

İTO veya İSO faaliyet belgelerinin en fazla iki ay önceden alınmış olması ve her iki ayda bir yenilenmesi gerekmektedir.

Vergi levha fotokopilerinin her yıl en geç Mayıs ayı sonunda elimize geçmesi gerekmektedir.

SSK işe giriş bildirgelerinde SSK'nın onay damgasının görülmesine dikkat edilmelidir.

 

 

ÇÖZÜM MERKEZİ 

 

İletişim Bilgilerimiz

 

Kol Turizm Seyahat Acentası Taş.Turizm İnş Eml. Ltd. Şti

 

MERKEZ OFiS 

 

Adres : Marmaris Kemal Seyfetin Blv A/1 Marmaris

Ofis :  08502149978

Tel :  +90 5446267506

Email : tatiltime@outlook.com.tr
             

Çalışma saatlerimiz: 7/24

 

İstanbul Ofis

 

Osman Bey İslamlar Mahallesi  Sokak no:15  İstanbul / Beyoğlu

Telefon : +90 (544 7711489

Telefon : +90 (545 5329043

Tel :   +90 5446267506

Ofis : 08502149978

VİZE İŞLEMLERİ

gallery/vize-işlemleri
İsim Soyisim  
Telefon  
Yetişkin Sayısı  
Çocuk Yaşları  
Tarih Tercihi Belirtiniz Lütfen  
Mesajınız  

        Vize Türleri

 

Almanya Vizesi         Amerika Vize 

Bulgaristan Vizesi    Dubai Vize

Fransa Vizesi            Hollanda Vize 

İtalya Vizesi              Kanada Vize 

Rusya Vizesi             Yunanistan

İngiltere Vizesi        Öğrenci Vizesi

 

gallery/2020-12-14